loading
Vloerisolatie

Chapewerken Knockaert zorgt ook voor vloerisolaties.

Sinds de nieuwe wet betreffende Energie Prestatie Binnenklimaat (EPB) van kracht is, zijn er bepaalde eisen van pas waaraan een woning waarvoor een bouwvergunning wordt aangevraagd moet voldoen. Dit geldt voor isolatie, energieprestatie en ventilatie. Chapewerken Knockaert biedt u graag haar diensten aan.

Bouwen of verbouwen Goed isoleren is de beste investering als u gaat bouwen of verbouwen. Uiteindelijk zult u daardoor ontzettend veel geld besparen. Uw architect zal het K-peil of het globale thermische isolatiepeil van uw woning berekenen. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met de isolatiegraad van het gebouw (of de U- waarde), maar ook met de compactheid van de woning. Uiteindelijk zal een goed geïsoleerd huis weinig geld besparen als de contactoppervlakte met de buitenlucht groot is. Kortom, hoe lager het K-peil, hoe beter de woning geïsoleerd is. Volgens de nieuwe EPB-wet mag het isolatiepeil niet hoger zijn dan K 45.

Om uw woning beter te isoleren tot K 45 moet u natuurlijk investeren in materiaal. In het algemeen kunt u stellen dat u in een energiezuinige woning een minimumdikte van 4 tot 6 cm isolatie op basis van polyurethaanschuim (PUR) in de vloer nodig hebt.

De vloerisolaties Chapewerken Knockaert is gespecialiseerd in gespoten thermische vloerisolaties.

Akoestische vloerisolaties Akoestisch isolatiemateriaal is materiaal dat de voortplanting van het geluid afremt of verzwakt. Onderscheid dient gemaakt te worden tussen contactgeluid (bijvoorbeeld: stappen op de vloer) en luchtgeluid (stemgeluid, radio …)

Een zware vloerplaat Deze waarborgt door haar grote volume en oppervlaktemassa, een goede isolatie voor luchtgeluiden, maar geeft anderzijds gemakkelijk de geluiden, veroorzaakt door belopen van deze vloer, naar de onderliggende kamers door.

SPECIALISATIES:
gespoten akoestische vloerisolatie (Tremblex - een materiaal op basis van polyetherschuim).
akoestische vloerisolatie op rol (Ethafoam, Gemafon, Plastifoam).